Samsun Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun Valiliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Anadoludakiler, Samsun Turizmciler Derneği, Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği ve Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun iş birliğiyle düzenlenen 8. Samsun Ot Yemekleri Festivali, 29 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti. Dört gün süren festivalin açılışı Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Sürmeli Köyü’nde yapılırken sonraki üç gün festival Çobanlı İskelesi’nde devam etti.
Bölgenin geleneksel ot yemeklerini geniş kitlelere tanıtmak, kültürel mirası yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen festival, Samsun’un önemli kültürel etkinliklerinden biri olarak öne çıktı. Festival boyunca ziyaretçiler, yöresel tatların sergilendiği stantlarda Karadeniz mutfağının ot yemeklerini tatma ve yakından tanıma fırsatı buldu.
Hibya Haber Ajansı